2015. augusztus 19., szerda

Hogyan tudd meg egy márkáról, hogy állatkísérlet-mentes-e?

Sajnos sok olyan márka van, amiről nehéz kideríteni, hogy mi a hozzáállásuk az állatkíséretekhez. Ebben a bejegyzésben azokat a kérdéseket találjátok angolul és magyarul, amiket érdemes feltenni az adott cégnek, hogy tisztában legyünk azzal, mit, hogyan csinálnak. Amennyiben elkülditek cégeknek és érkezik válasz, szívesen veszem, ha megosztjátok a kapott infót. :)




Nem kell angolul tudnod ahhoz, hogy elküldd ezeket a kérdéseket e-mailben, egyszerűen csak másold ki innen és írd be a cég nevét a megfelelő helyre, majd a sajátodat a végére. Amikor megérkezik a válasz és esetleg nem érted, akkor nyugodtan küldd el itt vagy itt és mi lefordítjuk. 


Angol:


Dear CÉGNÉV,
I would like to ask you to answer my questions about your animal testing policy.

1. Does your company test ingredients or/and finished products on animals?
2. Do you test ingredients or products on animals through a 3rd party? If your answer is no, how do you ensure that your manufacturers do not test?
3. Do your manufacturers test ingredients or products on animals?
4. Are you owned or affiliated with any companies that test products or ingredients on animals?
5. Do you have a parent company or sister company? If so who are they?
6. Do you/your parent/sister company currently or have plans to market and sell your products in the Chinese market, which requires animal testing by law to sell in that country?
7. Do you use palm oil/carnuaba wax in any of your products? If so, is it from an organic and sustainable source?
8. Could you provide a list of all of your current vegan items available for purchase?
  
Sincerely,
SAJÁT NEVED



Magyar:


Tisztelt CÉG!

Érdeklődni szeretnék az önök állatokon való teszteléssel kapcsolatos hozzáállásukról.

1. Az önök cége tesztel összetevőket vagy készterméket állatokon?
2. Teszteltetnek harmadik fél által állatokon összetevőket vagy termékeket? Amennyiben a válasza nem, hogyan győződnek meg arról, hogy a gyártó nem tesztel/teszteltet?
3. Az önök gyártója tesztel összetevőket vagy készterméket állatokon?
4. Van az önök tulajdonában olyan cég, illetve kapcsolatban vannak-e olyan céggel, amik tesztelnek összetevőket vagy termékeket állatokon?
5. Van anyacégük vagy testvércégük? Ha igen, melyik cég ez?
6. Önök, vagy az önök anya-, illetve testvérvállalata(i) jelenleg árulják-e, illetve tervezik-e árulni termékeiket a kínai piacon, ahol törvény kötelezi az állatokon való tesztelést ahhoz, hogy az országban a termékeket el lehessen adni?
7. Használnak-e bármelyik termékükben pálmaolajat vagy karnaubaviaszt? Ha igen, ez organikus és fenntartható forrásból származik?
8. Tudnának küldeni egy listát az összes jelenleg kapható, vegán termékeikről?

Tisztelettel,
SAJÁT NÉV


Remélem tudtam segíteni ezzel a pár kérdéssel és így már tudtok érdeklődni egy-egy kiszemelt márkánál. Sajnos nem tudom garantálni, hogy mindenki válaszolni fog, vagy a színtiszta igazat írja, de manapság nagyon ritkán mernek ezekben a kérdésekben hazudni, mivel elég hamar le lehet bukni. Amelyik cég pedig nem veszi a fáradságot, hogy válaszoljon, attól én nem vásárolok, hiszen ha ennyi energiát sem fordít rám, akkor nincs szükségük a pénzemre. :)

Kérdezni és kommentelni Facebookon tudtok itt.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése